Rouwverwerking

Rouw verwerking


Rouw helpt het kind om verlies te verwerken. Dat kan gaan om het overlijden van een dierbaar persoon.

Maar dat kan ook gaan om een echtscheiding of verhuizing. Iedere situaties waarin het kind verlies ervaart, zal een rouwproces opleveren. Rouw verloopt in fases. Rouw bij kinderen is niet altijd makkelijk herkenbaar.


Het kind kan lichamelijke klachten hebben, slaap- of eetproblemen, onrust en concentratieproblemen.

Het kan moeilijk en agressief gedrag vertonen of juist heel veel fysiek contact zoeken. Dit zijn allemaal uitingsvormen van rouw bij het kind. Het kind zal in veel gevallen zijn gevoelens wegstoppen omdat hij zijn ouder(s) niet wil belasten.


Het verwerken gaat hand in hand met het ervaren van emoties aan de hand van creatieve opdrachten. Lees hier meer informatie over afspraken en tarieven.


Enkele voorbeelden:

Knuffelsok


Voor deze knuffel hebben we sokken gebruikt van de dierbare die het kind moet missen.


Als ouders gescheiden zijn kun je een sok van de vader en een sok van de moeder combineren.

Troostvogel


N.a.v het prachtige lied, gezongen door Herman van Veen, en geschreven door Drs. P, maakt het kind zijn eigen Troostvogel."Als hij voor je heeft gezongen, vliegt hij weg met jouw verdriet"

Krachtsteen


Het kind beschildert een kiezelsteen. Met de steen in de hand doen we adem oefeningen: Adem in wat je sterk maakt, adem uit wat je los wilt laten.Een eigen,  positieve gedachte aan de steen koppelen, maakt van deze steen een persoonlijke krachtsteen.


Copyright © All Rights Reserved, Op-stap-met-Martine 2019  

SiteLock