wie ik ben

Wie ik ben

Hallo ik ben: echtgenote, moeder, vriendin, juf, maatje, (kinder)coach, luisterend oor, partner, deelgenoot, creatieveling, schrijver, levensgenieter , ...

Welkom en fijn je te ontmoeten!

                                                                          Ik ben  Martine van den Ring.

Mijn levensmotto is: 


             " Volg je hart,

                         want dat klopt!" 

    Werkervaring

 

Na 25 jaar leerkracht te zijn geweest in het  basisonderwijs heb ik in 2018 besloten om op een andere manier met kinderen en ouders samen te werken. Ik merkte als juf in de klas dat er veel kinderen zijn die iets extra's nodig hebben om een stapje verder te kunnen komen.

Als Remedial Teacher en "Rugzakbegeleider" heb ik me als leerkracht ingezet voor kinderen die extra begeleidingsbehoeften hadden.


Ik merkte dat het vergroten van het welbevinden en zelfvertrouwen van kinderen de eerste stap is naar verandering in gedrag. Ik ben me daarin steeds meer gaan specialiseren en de laatste jaren nam mijn behoefte om een meer coachende rol te vervullen, steeds meer toe. Vandaar de overstap naar een praktijk aan huis als kindercoach.


Daarnaast ben ik parttime werkzaam als onderwijsassistent op SBO het Kasteel in Breda.


     Levenservaring

 

De lessen die ik van het leven heb gekregen horen ook bij wie ik ben en hoe ik zo geworden ben.


Zo heb ik een echtscheiding doorleeft, ik ben hertrouwd en heb helaas ook weer afscheid moeten nemen van deze nieuwe liefde doordat hij aan de gevolgen van nierkanker overleden is.


Het leven heeft me steeds nieuwe kansen gegeven, zo ben ik op dit moment weer gelukkig getrouwd en hebben we samen een prachtig samengesteld gezin.


Ik weet uit eigen ervaring hoe het is om je verloren te voelen, hoe compleet op zijn kop je leven kan staan en dan niet meer weten wat de volgende stap zou kunnen zijn.


Toch ben ik daar uit gekomen en hoe anders mijn leven ook is, het is stap voor stap zo mooi anders geworden. Dat dàt mogelijk is, dat wil ik ook aan jou mee geven! Daar kan ik je bij helpen.

Wat ouders zeggen over mij:

Geduldig

“Martine is geduldig,

zachtaardig,

creatief ”

Vader van meisje van 7 jaar

Motiveren

"Martine is een warme persoonlijkheid waarbij kinderen en ouders zich snel op hun gemak voelen. Daarnaast weet ze heel duidelijk te verwoorden wat ze ziet en doet tijdens het werken. Ze heeft veel ervaring en kennis.

Martine kijkt goed naar wat een kind nodig heeft of graag doet. Dit gebruikt ze bij haar werkwijze. Daardoor is deze werkwijze heel afwisselend en uitnodigend voor de kinderen.

Op deze manier was mijn zoon heel gemotiveerd en stak er het meeste van op"


Moeder van jongen van 11 jaar

Zien

“ Martine ziet kinderen echt en ziet waar hun kracht ligt. Daarbij geeft ze warm vertrouwen waardoor het kind zich veilig voelt.


Ze is creatief, heeft mensenkennis en denkt flexibel. Ze heeft een geheel eigen aanpak.


Kinderen voelen zich gezien in een veilige omgeving, waarin beweging en kleur een grote rol speelt.

Vaak heeft ze weinig woorden nodig, omdat ze een gevoelsmens is.

Leerkracht basisonderwijs